Präglad på Jesus

Ännu en Wordpress.com blogg

Annan riktning

Lämna en kommentar

Richard Hultmars blogg

Idag kom nyheten om att Ulf Ekman lämnar  församlingen Livets Ord, vilken han grundat. Även om mycket i hans resonemang de senaste åren varit katolskt influerat blev jag ändå förvånad över detta drastiska steg. Det är ett steg som lämnar många frågor kring i vilken riktning den karismatiska kristenheten i Sverige kommer att gå. Den riktning som Ekman väljer är en institutionell riktning med en mycket konservativ kyrko-, och ledarsyn. Jag tror att många lockas att gå i denna riktning, när omvärlden är i ständig förändring.

Personligen upplever jag att Gud leder mig i en helt annan riktning. Bort från institutioner och kyrkliga hierarkier, där den troendes tjänst, det allmänna prästadömet och lärjungaskap i nära gemenskap är ledord. Vi lever i en tid med kommunikationsutveckling som på många sätt är snabbare och mer omvälvande än boktryckarkonsten i samband med reformationen. Jag och många andra ser fram emot en ny reformationen…

Visa originalinlägg 36 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s