Präglad på Jesus

Ännu en Wordpress.com blogg

Liten båt – stort hav

Lämna en kommentar

Söndagen den 8 januari hade Församlingen Brofästet sin första samling för året. Det var Huskyrka hemma hos Sandbergs. Dagens bibeltext var den i Johannes 6:16-21 om när Jesus går på vattnet. I samtalet som följde utgick vi från fyra frågor: Vad säger berättelsen om oss människor? Vad säger den om Jesus? Vad säger den till mej/oss personligen? Vem behöver jag berätta detta för under veckan?

Det är med anledning av den fjärde frågan som jag skriver. Jag tror att vi under samtalet där i soffan hos Sanbergs upplevde hur berättelsen om lärjungarna som rodde sin båt i motvind och på ett stort hav på något sätt handlade om oss som församling. En liten båt på ett stort hav. Vi har rott länge och ibland känns det som orken börjar ta slut. Det är då som Jesus kommer över vattnet. Han säger: Var inte rädda! Det är jag! Och så sker ett ”transportunder”. Utan att de förstår det är de över på andra sidan och båten är i hamn.

Jag tror att Gud uppmuntrade oss att förvänta oss besök av Jesus under det år som ligger framför. Vi samtalade om vikten att be för människor som vi har runt omkring oss, att be om deras frälsning. Peter A berättade om hur man gjoder just så under arbetets första tid och att flera av dem som idag är med i församlingen fanns med på de bönelistorna och har blivit troende som svar på människors böner.

Med en liten båt på ett stort hav är vi beroende av Jesus. Det var Jesus som förde båten med lärjungarna över till andra sidan, inte deras förträffliga roddteknik eller muskelstyrka. Detta nya år är vi beroende av Jesus för att få rätt riktining och komma dit han vill.

  • Be Gud visa dej tre personer som han vill att du ske be för under det här nya året. Skriv deras namn på en lapp och förvara i din Bibel.
  • Var med i vår 10:02-bön! I Lukas 10:02 står det: ”Skörden är stor men arbetarna få. Be därför skördens herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.” 10:02 bönen går ut på att du ställer din klocka eller mobil på att pipa varje dag 10:02 och då tar en minut och släpper det du just då gör för att be för namnen på din lista.
  • Bjud in andra att be för tre och vara med i 10:02-bönen. Låt detta få växa till en ny bönerörelse!

Vår båt är kanske liten och havet omkring oss stort och vågorna och blåsten går emot. Men när Jesus är med kommer båten fram dit den ska.

Jesus, du som älskar mig,

du min enda tillflykt är.

Storm och vågor hotar mig.

Inre oro mig förtär.

Låt din närhet bli en famn,

medan stormen rasar ut.

Hjälp mig komma tryggt i hamn

och tag mot min själ till slut.

(Charles Wesley, PoS 377:1)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s